Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Defein (logo)

NYT FRA GRAFISK VIDENBANK

KENDER DU PAPIRFORMATERNE?

Streg
Grafisk Videnbank

PAPIRFORMATER

17. maj 2013

I Europa er det almindeligste papirformat bygget op omkring en række standardformater, hvor A-formatet, det vil sige A0, A1, A2, A3, A4 og så videre er det meste almindlige. B-formatet er også en udbredt standard, hvor A0-formatet fylder en kvadratmeter fylder B0-formatet en meter på den korteste led. Begge standarder passer direkte ind i metersystemet.

Alle arkene i A-formatet er ligedannede, idet forholdet mellem højde og bredde defineres som kvadratroden af 2. Det sikrer, at man kan folde et ark papir parallelt med den korteste side og skære det over i 2 ark, hvorefter man har næste standardstørrelse, f.eks. 2 A5-ark.

 format_A0_B0_2

Streg

Tidligere indlæg i Grafisk Videnbank

Avisformater
Avisformater
Avisformater
Avisformater

Se indlægsoversigt

Streg

Glæd dig til næste indlæg – Ved du alt om papir?
Papir kræver et helt indlæg for sig! I grafisk design er det papiret, der bærer kommunikationen i fysisk form. Desværre er der mange, der sparer på papirkvaliteten – og det kan ses! Papir har stor indflydelse på, hvordan trykket bliver, og hvordan farverne tager sig ud. Læs mere herom i det kommende indlæg.

Har du et tip?
Hvis du gerne vil dele et tip eller en idé med mig og alle andre, eller du har en kommentar til et indlæg, så kan du skrive til mig her.

Bag Grafisk Videnbank
Defein, med Jane Momsen ved roret, står bag Grafisk Videnbank. Med Grafisk Videnbank ønsker jeg at afdække begreber og områder inden for den grafiske branche, som ofte kan være tung og fuld af fagudtryk. Meningen er at bryde en stor mængde grafisk viden ned til en forståelig og let masse, hvor indholdet kan være med til at lette hverdagen for projektledere, marketing- eller kommunikationsmedarbejdere, men også grafiske designere m.fl.

I Grafisk Videnbank får du præcis viden om filformater, trykmetoder, papirtyper, farver, typografi og meget andet af det, du skal tage stilling til i hverdagen. Det er gratis, og jeg håber, at det er med til at lette forståelsen grafiker og øvrige fagfolk imellem.

Profil Om Defein
Defein løfter grafisk design til et niveau, der udtrykker virksomhedens identitet, er forankret i en strategisk platform og bidrager til vækst. Arbejdsområderne strækker vidt, men ekspertisen ligger primært inden for visuel identitet og kommunikationsdesign.
Kontakt Defein og hør mere.

Streg

Defein
Shetlandsgade 3, 3. sal
2300 København S
Kontakt
Tlf. +45 40 54 43 42
E-mail: jane@defein.com
Afmeld indlæg
Ønsker du at afmelde
Grafisk Videnbank? Klik her
Like på Facebook Tweet Pinterest